Cashback

Pénzkeresés vásárlással

2019. június 10. -

woman-3040029_960_720.jpg"Minél többet költesz, annál többet keresel" - ezzel a szlogennel reklámozzák a különböző "pénzkeresés vásárlással" módszereket. Való igaz, vannak oldalak, mint a Refundo vagy a Bonusway, amiknél különböző összegeket gyűjthetsz a vásárlásaid után, és érdemes is regisztrálni rájuk, ha szoktál online vásárolni, maga ez a hirdetési mód azonban szerintem megtévesztő: ez a módszer sokkal inkább kedvezményt, nem pedig pénzkeresést jelent.

A pénzkeresés lényege, hogy csinálsz valamit, és ezért több pénzed lesz. Az ilyen oldalak azonban soha nem fizetnek neked többet, mint amennyit költesz, tehát semmiképpen nem tudsz a vásárlásokból megélni. Ehelyett olyan plusz kedvezményeket adnak, amik máshol nem elérhetőek, azaz olcsóbban kaphatod meg a termékeket, így több pénzed marad. Ez bizonyos értelemben persze lehet pénzkeresésnek nevezni, hiszen a máshol megkeresett pénzedből így több marad nálad, de a fentiek miatt mégiscsak megtévesztő.

Van egy olyan lehetőség is, aminél valóban vásárlással keresel pénzt, ez az úgynevezett "próbavásárlás", ez azonban jellemzően nem online tevékenység, és ebből sem megélni lehet, hanem inkább egy kis mellékes keresetre szert tenni. Végül itt vannak a kérdőíves oldalak, amiken bizonyos értelemben szintén a vásárlásaiddal keresel pénzt: általában a vásárlási szokásaidról, terveidről kérdeznek, és a válaszaidat fizetik meg.

Notebook.hu kedvezmény

A Notebook.hu az egyik legismertebb hazai notebook áruház, ahol a számítógépek mellett más elektronikai dolgok is kaphatóak. Az oldalon kuponok is használhatóak, az alábbi kedvezmény azonban ettől és a különböző akcióktól függetlenül, azokon felül, pluszban használható, azaz minden más kedvezménnyel összevonható (egyes speciális kuponkódok kivételek lehetnek).

A Refundo oldalon történő regisztráció után további 1,4% kedvezményre tehetsz szert a 20 000 Ft alatti termékek esetén, illetve 0,875% kedvezményt kapsz minden másra. Bár ez nem tűnik soknak, egy 200 000 Ft-os laptop esetén 1750 Ft kedvezményt jelent. Ha még nem vagy regisztrálva a Refundo-ra, akkor most további 600 Ft bónuszt kapsz tőlük a regisztráció után, ami hozzáadódik a fenti kedvezményhez.

Mit kell ehhez tenni?

  1. Regisztrálj a Refundo oldalon
  2. A Refundo-n keresd ki a Notebook.hu-t, és kattints át rá (ez fontos, mert csak így tudják elszámolni a kedvezményt!)
  3. Vásárolj ahogy máskor is tennéd
  4. A Refundo-n hamarosan megjelenik az egyenlegeden a pénzvisszatérítés
  5. Ha elérted a kifizetési limitet (1300 Ft a bónuszok nélkül), a pénzt visszautalják a bankszámládra. Ha még nem érted el, akkor az oldalon gyűlik a pénzed, amíg el nem éred.

A Refundo a Notebook.hu mellett sok más webshopban is kínál hasonló kedvezményeket, így akkor is érdemes körülnézni náluk, ha nem a Notebook.hu-n vásárolnál.

Refundo vélemény

hogymukodik.pngA Refundo egy cashback oldal, ami azt jelenti, hogy ha rajta keresztül indítasz valamilyen webshopos vásárlást (ehhez az általa ismert több száz webshop közül kell valamelyiket használnod), akkor bizonyos százalék jutalékot visszafizet a vásárlásodból. Magyarország mellett Csehországban és Szlovákiában is jelen van, és itthon is igen sok magyar, valamint nemzetközi webshopot ismer, ezért jó eséllyel találsz köztük olyat, ahol szoktál vásárolni.

A regisztrációért az oldal jelenleg 600 Ft bónuszt ad, ami azonban lejár, ha bizonyos időn belül nem vásárolsz az oldalon. A kifizetési limit a rivális Bonusway-hez (3000 Ft) képest alacsony, csupán 1300 Ft, ha azt a vásárlásokból szerezted, ha viszont vásárlásokból és bónuszokból együtt, akkor 2600 Ft, de még így is kedvező.

Ahhoz, hogy a vásárlásból a pénzvisszatérítést jóváírják, a webshopot meg kell keresni a "Cashback webáruházak" menüpontban, és át kell kattintani rá. Ezután már a szokásos módon vásárolhatsz rajta, és a visszatérítés meg fog jelenni az egyenlegeden. Mint a többi cashback oldalnál, itt sem lehet a pénzt azonnal kikérni, előbb meg kell várni, hogy maga a webáruház kifizesse a Refundo-nak a jutalékot, és csak ezután adja tovább a te részedet az oldal.

refundoboltok.png

Az oldalon a pénz mellett hűségpontokat is gyűjthetünk. Ezeket akkor kaphatjuk, ha teljesen kitöltjük a profilunkat, megkezdjük az oldalon keresztül történő vásárlást, leírjuk a vásárlás során szerzett tapasztalatainkat és más módon aktívak vagyunk az oldalon. A hűségpontokat később pénzre tudjuk váltani, ehhez legalább 2000 pontot össze kell gyűjtenünk, ami 2400 Ft-ot ér.

A Refundo főoldalán folyamatosan nyomon tudjuk követni, hogy az általa ismert áruházakban épp milyen kedvezmények vannak, ami kifejezetten hasznos funkció, hiszen így értesülhetünk a minket érdeklő termékek leárazásairól is. Az áruházakat lehetőségünk van kedvencnek is jelölni, így később könnyebben megtaláljuk az oldalon.

A Refundo felülete jól átgondolt, a használata egyszerű és gyors, így ha szoktál online vásárolni, mindenképpen érdemes használni. Amolyan "talált pénz", ahogy mondják.

Regisztrálni itt tudsz.

Lira.hu kedvezmény (2,45% + 600 Ft, akár más kupon mellett is)

lira.pngA Lira.hu az egyik legnagyobb hazai könyváruház, ahol rendszeresen vannak különböző akciók, kedvezmények, és kuponokat is lehet néha találni különböző oldalakon.

A Refundo oldalon történő regisztráció után további 2,45% kedvezményre tehetsz szert a könyvek, illetve más Lira.hu-s termékek árából, és ez a kedvezmény minden más kedvezménnyel, így akciókkal, kuponokkal is összevonható. Ha még nem vagy regisztrálva a Refundo-ra, akkor most további 600 Ft bónuszt kapsz tőlük a regisztráció után, ami hozzáadódik a 2,45% kedvezményhez.

Mit kell ehhez tenni?

  1. Regisztrálj a Refundo oldalon
  2. A Refundo-n keresd ki a Lira.hu-t, és kattints át rá (ez fontos, mert csak így tudják elszámolni a kedvezményt!)
  3. Vásárolj ahogy máskor is tennéd
  4. A Refundo-n hamarosan megjelenik az egyenlegeden a pénzvisszatérítés
  5. Ha elérted a kifizetési limitet (1300 Ft a bónuszok nélkül), a pénzt visszautalják a bankszámládra. Ha még nem érted el, akkor az oldalon gyűlik a pénzed, amíg el nem éred.

A Refundo a Lira.hu mellett sok más webshopban is kínál hasonló kedvezményeket, így akkor is érdemes körülnézni náluk, ha nem a Lira.hu-n vásárolnál.

Megbízható a Bonusway?

A Bonusway egy Magyarországon is elérhető pénzvisszafizető oldal, ahol különböző webáruházas vásárlás után néhány százalékot visszakapunk.

A pénzvisszatérítéssel kapcsolatban fontos tudni, hogy az nem azonnal jár, meg kell várni, amíg maga a Bonusway megkapja jutalékát a webáruháztól, és csak ezután kapod meg abból te a visszatérítést. Ez akár több hónapos csúszást is jelenthet, addig a pénz az "Elbírálás alatt" pontban látható.

Az így összegyűjtött pénz akkor kérhető ki, ha eléred a minimum kifizetési limitet, ami 3000 Ft. Ha ezt az összeget még nem érted el, akkor további vásárlásokra lesz szükséged, hogy a jutalékot megkapd.

Ha elérted a kifizetési limitet, akkor a pénzt egyszerűen kikérheted a bankszámládra, és megbízhatóan meg is érkezik.

Kifizetési bizonylatom:

bonusway_1.png

Ahogy tehát látható, a Bonusway nem átverés, megbízhatóan fizet. Ahhoz azonban, hogy valóban élni tudj a lehetőséggel, rendszeresen vagy pedig nagyobb értékű terméket kell rajta keresztül vásárolnod.

Regisztrálj itt, vagy nézd meg, milyen más cashback oldalak vannak még!

Bonusway boltok

cashback.jpgA Bonusway sok száz webshopban kínál pénzvisszatérítést. A boltok listája rendszeresen változik, és időnként extra kedvezmények is vannak, ezért érdemes az oldalukat felkeresni az aktuális boltlistáért.

Vannak magyar és külföldi Bonusway boltok is. A teljesség igénye nélkül a legnépszerűbb külföldi boltok pl. AliExpress, Booking.com, HotelsCombined, Hotels.com, Lufthansa, Lonely Planet, Rentalcars, Book Depository, a magyarok közül pedig kedvezményt kaphatunk pl. a következő helyeken: Answear, Úgyismegveszel, Kütyübazár, Ecipő, Csakcsajok, Kalapod, eOptika, Flixbus, TopMark, Akkuk.hu, Zooplus, Vivre, Zapatos, Spartoo, Notino. Ez természetesen csak ízelítő, ennél sokkal több lehetőség van.

A Bonusway mellett léteznek más cashback oldalak is, amik más webshopokban és eltérő mértékű kedvezményeket ajánlanak, ezért a spórolás maximalizálása érdekében érdemes több helyre is regisztrálni.

Bonusway vélemény

bonusway.pngA Bonusway egy pénzvisszatérítő oldal, ami az online vásárlásaid után meghatározott összeget vagy százalékot fizet vissza, amit 3000 Ft-nyi összeg összegyűlése után visszautal a bankszámládra.

Az oldal használata egyszerű és egyértelmű. Ahhoz, hogy a jutalékokat mindenképp fel tudja számítani, fontos, hogy olyan böngészőt használj, amiben nincsen reklámblokkoló, JavaScript tiltó vagy más hasonló kiegészítő, mivel ezek problémát okozhatnak a webáruház rendszerében, ami a vásárlások forrását követi.

Vásárlás után a jutalékom azonnal megjelent a Bonusway rendszerében. Sajnos a pénzt nem lehet rögtön kikérni, meg kell várni, amíg a Bonusway megkapja a maga jutalékát, és ez több hónap is lehet. Erre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a rendelt terméket valaki visszaviszi vagy a szolgáltatást lemondja, esetleg a webáruház nem fizet a Bonusway-nek, és ilyenkor természetesen nem jár a jutalék. Nekem ilyen gondom végül nem volt.

A Bonusway sok száz webáruházat ismer, de nem feltétlenül azokat, amikben vásárolni szoktál. Nekem szerencsém volt, mert pont olyan helyen akartam rendelni, amit ismert és támogatott, így nem kellett e tekintetben kompromisszumot kötnöm. A támogatott webshopok listája a Bonusway oldalán található.

Összességében az oldal használata egyszerű, a rendszer megbízható, még ha kicsit sokáig is kell várni, amíg a visszatérítést megkaphatod. Mivel a kedvezmény minden más akcióval, kuponnal stb. összevonható, semmi ok nincs rá, hogy miért is ne élhetnénk vele - talált pénz.

A fentiek alapján a Bonuswayt mindenkinek ajánlani tudom! Regisztrálj ide kattintva!

Cashback magyarul

cashback.jpgA cashback magyarul pénzvisszatérítést jelent. Azokat a szolgáltatásokat nevezik így, amik a különböző cégeknél történő vásárlásaid után bizonyos összeget vagy százalékot visszafizetnek neked a bankszámládra átutalva.

Amerikában és Angliában, de sok más országban is nagyon népszerű ez a szolgáltatás, és sok különböző cég érhető el. Itthon leginkább hitelkártyás kedvezmények formájában ismert ez a lehetőség, de újabban már megjelentek online cashback cégek is, mint például a Refundo vagy a Bonusway.

A Magyarországon elérhető cashback cégek rendszeresen frissített listáját itt találod. Érdemes több oldalra regisztrálni, mivel mindegyik cég más webshopokban nyújt pénzvisszatérítést, és annak mértéke is változó. Ugyan egy kis plusz idő, amíg az ember megnézi, hogy hol kapja a legtöbb kedvezményt, de megéri, hiszen a cashback oldalak pénzvisszatérítése minden más kedvezménnyel kombinálható plusz akciót jelent.

Bonusway gyakori kérdések

bonusway.pngMi az a Bonusway?

A Bonusway egy cashback oldal, amit visszatérítést nyújt az online vásárlásaid után. Ez azt jelenti, hogy a szokásos webshopodban vásárolsz, és ha regisztrálva vagy a Bonusway-en, és az ismeri a webshopot, akkor a vásárlásod összegének egy részét utólag visszautalják a bankszámládra.

Milyen oldalakkal működik?

A Bonusway sok száz különböző külföldi és magyar oldallal működik. Mivel az oldalak és a kedvezmények rendszeresen változnak, érdemes felkeresni az oldalukat és megnézni a listát.

Miért éri ez meg nekik?

A Bonusway jutalékot kap a vásárlásaid után a webshopokban. Ennek egy részét adják neked oda visszatérítés formájában.

Megéri használni?

Mivel a használata ingyenes és pénzt kapsz a vásárlásaid után, mindenképpen érdemes regisztrálni.

Nem átverés?

Nem, megbízhatóan fizet. Nem is érné meg nekik átverni a látogatókat, hiszen ők is abból élnek, hogy a látogatók rajtuk keresztül vásárolnak.

Hol lehet regisztrálni?

Regisztrálni ezen a linken keresztül tudsz.

Máshova is érdemes regisztrálni?

Igen. Több hasonló cashback oldal van, és mind más cégeknél és eltérő mértékű kedvezményt kínál. A bevételek maximalizálása érdekében érdemes mindegyikre külön regisztrálni.

Pénzvisszatérítés minden vásárlás után

malacpersely.jpgAz olyan cashback oldalak, mint a Bonusway, a Refundo vagy a WowApp pénzvisszatérítést adnak az online vásárlásaid után. Ha regisztrálsz az oldalukra, és az általuk támogatott sok száz webshop egyikében vásárolsz, akkor bizonyos százalékot jóváírnak, és később visszautalnak a bankszámládra. Ez a lehetőség minden más kedvezmény mellett pluszban használható, legyen az kupon, akció, bankkártyás jóváírás vagy bármi más. Így mindig érdemes használni ezeket a cashback oldalakat.

Az eltérő oldalak más-más webshopokat támogatnak. Nagy külföldi oldalak, mint pl. Booking.com, AliExpress, Hotels.com, AliExpress és társai mellett magyar oldalak (Kütyübazár, Biosziget, Zooplus, Orsay stb.) is vannak a rendszerben. Bármit is szeretnél venni, valószínűleg találsz olyan boltot, amelyiket valamelyik cashback oldal támogatja és kapható az adott dolog, ezért érdemes több cashback oldalra is regisztrálni. Így akár minden online vásárlásod után pénzvisszafizetés járhat. Vásárlás előtt persze érdemes megnézni, hogy nem találod-e meg máshol olcsóbban a terméket, de tapasztalataim szerint a cashback-et is figyelembe véve általában sokkal jobban jársz, ha így vásárolsz.

A különböző cashback oldalakat ezen a linken lévő cikkben mutatom be.