Cashback

Online cashback - erkölcsi megfontolások

2019. június 27. -

merlegeles.jpgMár Magyarországon is több olyan cashback oldal van, ahol pénzt igényelhetsz vissza a netes vásárlásaid után. Mi köze ennek az erkölcshöz - kérdezhetnéd? Nézzük meg, hogyan működik a rendszer!

A cashback oldalak lényege, hogy maga az oldal jutalékot kap a vásárlásaid után, és ebből ad neked vissza valamennyi százalékot. Ezzel önmagában mindenki jól járhat (ahol vásárolsz, ott van nyereség, a cashback oldalnál van nyereség, és nálad is van nyereség), azonban vannak olyan honlapok, amik szintén abból élnek, hogy jutalékot kapnak a vásárlásaid után. Ezek a honlapok ugyanazokat az úgynevezett "affiliate programokat" használják, mint a cashback oldalak. Kirakják a webshopok linkjeit az oldalukra, és amikor valaki átkattint róluk és vásárol, akkor pénzt kapnak érte. Első nekifutásra talán arra gondolhatsz, hogy ez lehúzás, hiszen ők nem adnak neked vissza semennyi százalékot, a cashback oldalak viszont igen, azonban ezek az oldalak cserébe ingyenes tartalmat vagy szolgáltatásokat biztosítanak számodra, amit csak úgy tehetnek meg, ha bevételük is van. Márpedig ha a jutalékot a cashback oldal kapja, akkor ők nem.

Ha szeretsz egy weboldalt, és az affiliate programokat használ, akkor azzal, hogy elkezdesz használni egy cashback oldalt, elveszed a potenciális bevételük egy részét, azaz tulajdonképpen nem fizetsz nekik a tartalomért. Ezt érdemes szem előtt tartani, amikor arról döntesz, hogy használj-e cashback oldalakat, illetve hogy mikor használd, és mikor ne használd őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://penzvisszaterites.blog.hu/api/trackback/id/tr3214914086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása