Cashback

About you kedvezmény (7,5%-3,75% + 600 Ft)

2021. január 15. -

aboutyou.pngHa az About you webáruházban vásárolsz, érdemes csatlakoznod a Refundo oldalra, mert minden további kedveménnyel összevonható kedvezményt kaphatsz náluk.

A Refundo oldalon történő regisztráció után terméktől függően 7,5% - 3,75% kedvezményre tehetsz, ami mellé 600 Ft bónusz is jár, ha eddig még nem voltál fenn a Refundo-n.

Mit kell ehhez tenni?

  1. Regisztrálj a Refundo oldalon
  2. A Refundo-n keresd ki az About you webáruházat, és kattints át rá (ez fontos, mert csak így tudják elszámolni a kedvezményt!)
  3. Vásárolj ahogy máskor is tennéd
  4. A Refundo-n hamarosan megjelenik az egyenlegeden a pénzvisszatérítés
  5. Ha elérted a kifizetési limitet (1300 Ft a bónuszok nélkül), a pénzt visszautalják a bankszámládra. Ha még nem érted el, akkor az oldalon gyűlik a pénzed, amíg el nem éred.

A Refundo nem csak az About you áruházban kínál kedvezményeket, így más online vásárlásaid során is használhatod.

Refundo kifizetés

bonusz.png

A Refundo egy vásárlás után pénzt visszatérítő oldal, amiről itt írtam részletesebben.

Regisztráció után hamar észreveheted, hogy az oldal a különböző (pl. regisztrációs) bónuszokat, és a vásárlás után járó pénzeket külön számolja. Emiatt sem volt számomra egyértelmű, hogy mit jelent a kifizetési bónusz, mely szerint 13000 Ft feletti kifizetéseknél 1300 Ft-ot adnak bónuszként.

Annál nagyobb volt a meglepetésem, amikor kiderült, hogy ez az összeg egyszerűen hozzáadódik a kikért pénzhez, azaz ennyivel többet utaltak a pénz kikérésekor a számlámra. Ez 10%-al több pénzvisszatérítést jelent, ezért mindenképpen ajánlott élni a lehetőséggel!

Refundo vs. Bonusway - melyiket használd?

merleg.pngA Refundo és a Bonusway is egy magyar felületű pénzvisszatérítő oldal, és mindkettő nagyjából ugyanúgy működik és ugyanazokat a webáruházakat ismeri. Hogyan érdemes tehát választani közülük? Leginkább az alapján, hogy mennyi pénzt adnak vissza egy-egy vásárlás után.

Az alábbiakban néhány ismertebb magyar webáruház visszatérítési összegét gyűjtöttem össze:

Lira.hu:
Refundo: 2,45%
Bonusway: -

Zooplus:
Refundo: 3%
Bonusway: 2%

Kütyübazár:
Refundo: 2,5%
Bonusway: 4%

eCipo:
Refundo: 3,75%
Bonusway: 3%

Galaktikabolt:
Refundo: -
Bonusway: 7%

Maiutazás:
Refundo: 2,8%
Bonusway: 2,8%

GymBeam:
Refundo: 1,5%
Bonusway: 1,5%

Ahogy látható, a visszatérítéssel kapcsolatban szinte minden variáció előfordul: van, hogy a Refundo fizet többet, van hogy a Bonusway, néha ugyanannyit fizetnek, és előfordul, hogy egy bolt csak az egyikben vagy csak a másikban érhető el.

Mindezek miatt a legjobb megoldás tehát az, ha mindkét helyre regisztrálsz, és vásárlás előtt megnézed, hogy melyiket érdemes használni.

Regisztrálj itt:

Refundo
Bonusway

Kedvezményes vásárlás külföldről

nemzetkozi.pngA pénzvisszatérítős oldalak (amik egy-egy vásárlásod után bizonyos százalékot visszatérítenek számodra) már sok magyar webshopot ismernek, az igazán jó kedvezményeket általában külföldi webshopokban lehet találni, főleg, ha valami különlegesebb dolgot akarsz vásárolni, ami csak néhány boltban kapható. Külföldön szinte minden nagyobb webshopban elérhető a Refundo vagy a Bonusway pénzvisszatérítő ajánlata, ezért érdemes körülnézni ezekben a webshopokban is. Regisztrálj a fenti oldalak valamelyikén, és máris látod, hogy hol találhatsz kedvezményeket.

Nem gond, ha nem, vagy csak kicsit tudsz angolul, mivel a Google fordítója igen jó minőségben le tudja már fordítani a külföldi weboldalakat magyarra. Ha a böngésződ nem ajánlja fel magától a fordítást, egyszerűen add meg a szöveget vagy a weboldal linkjét itt, és máris láthatod a magyar változatot.

Ha segítségre van szükséged a külföldi vásárlással kapcsolatban, nézd meg ezt a blogot, ami kifejezetten ezzel foglalkozik, és csatlakozz ehhez a Facebook csoporthoz, ahol tippeket és választ kaphatsz a kérdéseidre.

Pénzvisszatérítés OTP bankkártyás vásárlással

otpkedvezmeny.pngHa van OTP-s számlád és hozzá tartozó bankkártyád, akkor pénzvisszatérítést vehetsz igénybe bizonyos cégeknél történő bankkártyás vásárlásaid után. Ez nem kerül plusz pénzbe, bárki használhatja a lehetőséget, viszont ahhoz, hogy a pénzt megkapd, vásárlás előtt aktiválnod kell a kedvezményt az OTP netbank felületének Vásárlási kedvezmények menüpontjában vagy a mobil alkalmazásukban. A pontos kedvezményeket sajnos csak akkor tudod megnézni, ha már van kártyád.

A kedvezmények havonta változnak, nem csak az, hogy milyen szolgáltatóknál kapsz visszatérítést, de az is, hogy mennyit. A MOL kedvezmény például (ami egyébként kombinálható a Forensis kártyával, így még nagyobb kedvezményt kapsz) néha 5000 Ft felett 3%, néha meg 14 000 Ft felett 1%. Érdekes módon a kedvezmény mértéke személyről személyre változik, tehát valószínű, hogy ha előző hónapban kihasználtál egy kedvezményt, akkor a következő hónapban már kisebb kedvezmény jár ugyanott.

A pénzt a vásárlás után kapod vissza, erről külön értesítést kapsz.

Ha már jelenleg is van OTP-s bankkártyád, mindenképpen érdemes kihasználni a kedvezményeket, de véleményem szerint csak ezért nem feltétlenül érdemes csatlakoznod. Vannak olyan szolgáltatók, amik hasonló mértékű kedvezményeket adnak teljesen ingyen, érdemes ezeket kipróbálni, bár általában ezek csak online vásárlásnál érvényesek.

Forensis kártya vélemény

forensis.pngA Forensis egy ingyenesen igényelhető kedvezménykártya, aminek (számomra legalábbis) a legnagyobb előnye, hogy üzemanyagtól függően literenként 9-12 Ft kedvezményt kínál a MOL kutakon.

Az igénylés egyszerű és gyors, csak ki kellett tölteni online egy kérdőívet, és néhány hét múlva megérkezett postán a kártya, amit utána már használni is lehetett tankoláskor. A kártyát bemutatva a kúton kijelzett összegből azonnal lejön a kedvezmény, és már eleve a kisebb összeget kell fizetni, tehát nem későbbi pénzvisszatérítésről, hanem azonnali kedvezményről van szó. A kártya kombinálható más kedvezményekkel, például a külön aktiválható OTP bankkártyás kedvezménnyel, ami szintén 1-3% kedvezményt szokott adni a MOL kutakon, így pedig már minden más kutat megszégyenítő árakkal tudunk tankolni.

A kártya teljesen ingyenes, nincsenek rejtett költségek. A tankolás során nyújtott kedvezményeken felül más kedvezményeket (akciós mobilflotta, olcsóbb utasbiztosítás, autóbérlés vagy gumi, ingyenes autómentés) is nyújt a kártya, ezeket azonban én még nem próbáltam ki.

Mivel nincs semmilyen rejtett költség, mindenképpen érdemes a kártyát igénybe venni. Igényelni itt tudod. Hasonló, de online kedvezményekért a Refundóra is érdemes regisztrálni.

Ha érdekelnek más hasonló kedvezmények is, nézd meg ezt a listát, ahol több különböző pénzvisszatérítés lehetőségről olvashatsz!

Online cashback - erkölcsi megfontolások

merlegeles.jpgMár Magyarországon is több olyan cashback oldal van, ahol pénzt igényelhetsz vissza a netes vásárlásaid után. Mi köze ennek az erkölcshöz - kérdezhetnéd? Nézzük meg, hogyan működik a rendszer!

A cashback oldalak lényege, hogy maga az oldal jutalékot kap a vásárlásaid után, és ebből ad neked vissza valamennyi százalékot. Ezzel önmagában mindenki jól járhat (ahol vásárolsz, ott van nyereség, a cashback oldalnál van nyereség, és nálad is van nyereség), azonban vannak olyan honlapok, amik szintén abból élnek, hogy jutalékot kapnak a vásárlásaid után. Ezek a honlapok ugyanazokat az úgynevezett "affiliate programokat" használják, mint a cashback oldalak. Kirakják a webshopok linkjeit az oldalukra, és amikor valaki átkattint róluk és vásárol, akkor pénzt kapnak érte. Első nekifutásra talán arra gondolhatsz, hogy ez lehúzás, hiszen ők nem adnak neked vissza semennyi százalékot, a cashback oldalak viszont igen, azonban ezek az oldalak cserébe ingyenes tartalmat vagy szolgáltatásokat biztosítanak számodra, amit csak úgy tehetnek meg, ha bevételük is van. Márpedig ha a jutalékot a cashback oldal kapja, akkor ők nem.

Ha szeretsz egy weboldalt, és az affiliate programokat használ, akkor azzal, hogy elkezdesz használni egy cashback oldalt, elveszed a potenciális bevételük egy részét, azaz tulajdonképpen nem fizetsz nekik a tartalomért. Ezt érdemes szem előtt tartani, amikor arról döntesz, hogy használj-e cashback oldalakat, illetve hogy mikor használd, és mikor ne használd őket.

Pénzkeresés vásárlással

woman-3040029_960_720.jpg"Minél többet költesz, annál többet keresel" - ezzel a szlogennel reklámozzák a különböző "pénzkeresés vásárlással" módszereket. Való igaz, vannak oldalak, mint a Refundo vagy a Bonusway, amiknél különböző összegeket gyűjthetsz a vásárlásaid után, és érdemes is regisztrálni rájuk, ha szoktál online vásárolni, maga ez a hirdetési mód azonban szerintem megtévesztő: ez a módszer sokkal inkább kedvezményt, nem pedig pénzkeresést jelent.

A pénzkeresés lényege, hogy csinálsz valamit, és ezért több pénzed lesz. Az ilyen oldalak azonban soha nem fizetnek neked többet, mint amennyit költesz, tehát semmiképpen nem tudsz a vásárlásokból megélni. Ehelyett olyan plusz kedvezményeket adnak, amik máshol nem elérhetőek, azaz olcsóbban kaphatod meg a termékeket, így több pénzed marad. Ez bizonyos értelemben persze lehet pénzkeresésnek nevezni, hiszen a máshol megkeresett pénzedből így több marad nálad, de a fentiek miatt mégiscsak megtévesztő.

Van egy olyan lehetőség is, aminél valóban vásárlással keresel pénzt, ez az úgynevezett "próbavásárlás", ez azonban jellemzően nem online tevékenység, és ebből sem megélni lehet, hanem inkább egy kis mellékes keresetre szert tenni. Végül itt vannak a kérdőíves oldalak, amiken bizonyos értelemben szintén a vásárlásaiddal keresel pénzt: általában a vásárlási szokásaidról, terveidről kérdeznek, és a válaszaidat fizetik meg.

Notebook.hu kedvezmény

A Notebook.hu az egyik legismertebb hazai notebook áruház, ahol a számítógépek mellett más elektronikai dolgok is kaphatóak. Az oldalon kuponok is használhatóak, az alábbi kedvezmény azonban ettől és a különböző akcióktól függetlenül, azokon felül, pluszban használható, azaz minden más kedvezménnyel összevonható (egyes speciális kuponkódok kivételek lehetnek).

A Refundo oldalon történő regisztráció után további 1,4% kedvezményre tehetsz szert a 20 000 Ft alatti termékek esetén, illetve 0,875% kedvezményt kapsz minden másra. Bár ez nem tűnik soknak, egy 200 000 Ft-os laptop esetén 1750 Ft kedvezményt jelent. Ha még nem vagy regisztrálva a Refundo-ra, akkor most további 600 Ft bónuszt kapsz tőlük a regisztráció után, ami hozzáadódik a fenti kedvezményhez.

Mit kell ehhez tenni?

  1. Regisztrálj a Refundo oldalon
  2. A Refundo-n keresd ki a Notebook.hu-t, és kattints át rá (ez fontos, mert csak így tudják elszámolni a kedvezményt!)
  3. Vásárolj ahogy máskor is tennéd
  4. A Refundo-n hamarosan megjelenik az egyenlegeden a pénzvisszatérítés
  5. Ha elérted a kifizetési limitet (1300 Ft a bónuszok nélkül), a pénzt visszautalják a bankszámládra. Ha még nem érted el, akkor az oldalon gyűlik a pénzed, amíg el nem éred.

A Refundo a Notebook.hu mellett sok más webshopban is kínál hasonló kedvezményeket, így akkor is érdemes körülnézni náluk, ha nem a Notebook.hu-n vásárolnál.

süti beállítások módosítása